top of page

Over ons

Angie1.jpg
- Angie: auteur, illustrator, uitgever -

Al in het jaar 2000 schrijft Angie zich in bij de KvK met een grafisch ontwerpburo. Toen nog onder de naam BlueSky Design, waar voornamelijk prille basic websites worden gemaakt.

Dit wordt een aantal jaren daarna opgezegd, maar de naam komt terug in 2006 als het nieuwe reisbureau BlueSky Holiday Design. Het grafisch ontwerpbureau komt in hetzelfde jaar ook weer te voorschijn, als BlueSky Art.

BlueSky Art maakt eerst voornamelijk websites, maar ook logo's, flyers, menu's, business cards, brochures en posters. De klanten bevinden zich over het algemeen in Dahab, Egypte, waar Angie op dat moment woont. Zo wordt het logo van King Safari (woestijnsafari's) door Angie ontworpen en nog steeds (zelfs na bijna 15 jaar) gebruikt.

In Egypte wordt tevens de eerste hand gelegd aan de Afrika-geinspireerde poppetjes, die later onder "African-ish" gaan vallen. Deze schilderijtjes werden verkocht in winkels van vrienden, meestal aan toeristen. BlueSky Art heeft in Dahab ook vele andere schilderijtjes gemaakt voor decoraties in winkels, en zelfs een heel groot gordijn tegen de zon.

In 2010 verhuisd Angie weer terug naar Nederland en worden de pre-Boemel poppetjes bedacht en uitgewerkt. De schilderijtjes worden verkocht op markten, Comiccon's en via de Etsy winkel.
Vrienden in Egypte willen de schilderijtjes ook in hun restaurant, en de poppetjes gaan internationaal!

In 2015 verhuist Angie naar Los Angeles om daar te werken als tourdirector voor de grootste touroperator van de Verenigde Staten. Zij moest daar al haar informatie die tijdens de tours verteld moest worden aan de passagiers, zelf opzoeken (dit kregen ze dus NIET vanuit het kantoor mee). Toen Angie weer in Nederland was, na 8 maanden USA, had zij deze informatie nog steeds bij zich natuurlijk. Omdat ze het zonde vond om er niets mee te doen, begon ze in 2016 met schrijven van het ruim 400 pagina's tellende reisboek "Guidebook through Wild Wild West", wat in 2018 voor het eerst werd uitgegeven..

In 2019, inmiddels 20 jaar na de eerste krabbeltjes van een pre-pre-Boemel, komt het eerste kinderboekje uit "Boemel.. in Europa".

Na dit eerste boekje volgen er snel meer en de overige activiteiten van BlueSky Art worden op een laag pitje gezet. Wat zoveel betekent als: Zodra er weer 'andere creatieve energie' is dat komt er vast nog veel meer moois! BlueSky Art richt zich dan voornamelijk op de ontwikkeling (schrijven, illustreren en uitgeven) van allerlei boeken, en alles wat daarbij hoort, met Angie als eigenaar, illustrator en auteur.

In 2021 zijn er inmiddels twee Etsy winkels die vallen onder BlueSky Art. 

1: BlueSky Art

2. The Wickety Witch on Sneakers

Deze webshops verkopen leuke spulletjes, maar voornamelijk de overheerlijke en super zachte knuffeldekens (throw blankets) zijn top!

bottom of page